Arkiv 2014

News

03. dec 2014
Vi løfter sløret

Dagen idag er også dagen hvor vi kan løfte sløret for hvilke hajkuttere der har tilmeldt sig p.t. Se mere under fanebladet: Regatta 2014/tilmeldte skibe 2014.
Også SERIOLA (drivkvase) der måtte opgive at deltage i 2013 grundet ejeren Gerd Junge's knæoperation, har meldt sin bindende deltagelse.
For Dampentusiaster kan vi tilbyde den enestående 110 år gamle kulfyrede dampslæbebåd Woltman. Her er der virkelig noget at se ombord. Bl. a. en
nybygget to-kammerkedel.
 

14. nov 2014
Guldborgsund Kommune og Rostock underskriver venskabsbyaftale kl. 12:00 på Scandlines færgen Prins Joachim.

Foreningen Nysted Hajkutter Regatta er stolte af at være den direkte årsag til det idag meget omfattende samarbejde på det maritime-, turistmæssige- og kulturelle område. Og ikke mindst på det personlige plan mellem vore to borgmestre John Brædder og Roland Methling.
Underskriften af venskabsby aftalen fandt sted på grænselinien mellem Danmark og Tyskland midt i Østersøen og blev fejret af næsten 200 inviterede gæster fra begge lande. Ceremonien fandt sted 2 dage efter Berlinmurens fald, på den første dag hvor det var muligt for borgerne frit at rejse ud af  det tidligere DDR.

21. jul 2014
Vi har netop modtaget underretning fra Hanse Sail i Rostock om at Dampslæbebåden Woltman har meldt fra.

Årsagen er en udebleven tilladelse til at operere uden for tyske farvande.
Arrangørerne beklager idet vi havde glædet os meget til at se og fremvise Woltman for alle dampentusiaster  området. Vi håer på at forholdene er bragt iorden til næste års Festival & Regatta
 

09. jul 2014
Dejlige billeder

Freya Anduin, der gennem sit virke som journalist har gjort turen med Hajkutter til Rostock under Regattaen, har begået en række dejlige billeder under arrangementet. Billederne bliver udstillet på Nysted Bibliotek fra Fredag den 1. august 2014. Vi opfordrer alle interesserede til at besøge udstillingen.

26. jun 2014
Tilmeldening nr. 20 er i hus.

Bugsérbåden Nakskov Havn 1 (NH1) er nu tilmeldt til årets festival og regatta. Pudsigt nok har NH1 fået tilmeldingsnummer 200 hos Hanse Sail i Rostock, hvor NH1 skal deltage ved at slæbe sejlskibet TRES HOMMES ud på rum sø. TRES HOMMES har ikke motor. NH1 er bygget i 1914 og fejrer sin 100 års dag lørdag den 28. juni med et stort festarrangement på kajen i Nakskov, ud for klubhuset i Bibrostræde, hvor alle er velkomne. Her i Nysted glæder vi os til at se NH1 for første gang, og vi sender et stort TILLYKKE med 100 års dagen.

26. jun 2014
Samtlige Guldborgsund Kommunes børnehaver og SFO'er er inviteret

Samtlige Guldborgsund Kommunes børnehaver og SFO'er er inviteret til at deltage i de mange børne aktiviteter. Vi håber rigtig mange lægger turen forbi Nysted Havn under Hajkutter Festival & Regatta dagene

26. jun 2014
Multicenter syd deltager aktivt i årets Hajkutter arrangement

De møder bl.a. med lidt af træværkstedet, kreativ afdeling og Pedel & Serviceafdelingen. Skolen og dens elever står for en del børnearrangementer.

26. jun 2014
Tegne & Malekonkurrence for børn

Under overskriften tegn- eller farvelæg Din helt egen Hajkutter, afvikler MulticCenter Syd i samarbejde med Foreningen Nysted Hajkutter Regatta og kunstmaleren Bjarne Bel Ejby, to konkurrencer for børn i aldersgruppen 4 - 10 år.

26. jun 2014
Byg Din egen Hajkutter

Under overskriften "Byg Din egen Hajkutter" assisterer MultiCenter Syd's elever børn med at bygge deres helt egen hajkutter. Skolen har forberedt en del, men børnene skal selv hjælpe med at isætte master og sejl.
Bagefter kan de sejle med deres skibe i det opstillede bassin.
Se mere under fanebladet: "Konkurrencer f. børn"
 

14. jun 2014
Vi har modtaget en henvendelse fra skibsmodelbyggere fra Fyn

om de kunne få lov at komme og udstille deres kæreste eje. Enormt flotte modelskibe, alle udstyret med dampmaskiner. Een af de største, en fiskekutter, har både motorlyd, sirene o.m.a. Nogle af disse skibe vil også kunne ses sejle i MultiCenter Syd's bassin, bl.a. fiskekutteren.
 

Sider