NHR samarbejder med Team fra SMG!

12. juni 2016.
Gennem det internationale samarbejde i Baltic Sail, der primært arbejder for bevarelse af vor maritime kulturarv, afvikles også en årlig kapsejlads for moderne både i erkendelse af, at det er blandt de unge og mere modne sejlere fremtiden for traditionsskibene skal sikres. Kapsejladsen er et Match Race og lyder navnet ”Baltic Sail Nations Cup”.


Nysted Hajkutter Regatta har på vegne af Guldborgsund Kommune indgået et samarbejde med tre erfarne sejlere fra Sejl- og motorbådsklubben Grønsund ”SMG”, om at danne et kompetent kapsejlads Team der skal
repræsentere såvel Guldborgsund Kommune, Nysted Hajkutter Regatta, SMG og det danske flag ved det kommende Baltic Sail Nations Cup, der afvikles 2. juli 2016 i Gdansk, Polen.
Nysted Hajkutter Regatta sponserer beklædning bestående af T-shirts, poloshirts, jakker og kasketter til Team’et.


I anledning af Baltic Sail’s 20 års jubilæum er såvel rejseomkostninger, ophold og fortæring betalt af City of Gdansk og Baltic Sail organisationen.


Følgende Team’s er tilmeldt Baltic Sail Nations Cup:
Rostock (DE), Gdansk (PL), Klaipeda (LI) og Nysted/Guldborgsund (DK).


Der sejles Match Race efter et system der kaldes Round Robin, d.v.s. et bestemt banemønster hvor alle Teams møder hinanden. Med start kl. 09:00 sejles i to både ad gangen, hvorfor det vil tage nogen tid før
pointstillingen kan gøres op og en vinder kåres.
Præmieceremonien finder sted kl. 20:00 om aftenen den 2. juli.
Bådtypen der sejles i hedder BALT 23. Der stilles i alt 3 både til rådighed.


Vi håber og forventer naturligvis at Nysted/Guldborgsund Team’et kan gøre sig gældende i det internationale selskab og gør deres egen klub og Danmark ære.
Vi krydser fingre for jer den 2. juli.


God vind og en håndsbredde vand under kølen…

Side billeder: